jueves, 31 de mayo de 2012

REFLEXIONS DE LO APRÉS


El pla de millora és l’eina que utilitzem per poder realitzar una tasca educativa de major qualitat. Per a mi innovar és mirar cap el futur i això també ho implica una millora, per tant van íntimament lligats. Realitzar un projecte de millora no significa realitzar un projecte innovador en línies generals, però si suposarà una innovació en el centre o centres on s’apliqui... i si innovar implica canvi, el projecte de millora suposarà un canvi (petit o gran) en la planificació i per tant en els objectius de la millora en qüestió.  Aquesta planificació i organització de les petjades a seguir implicaran una revisió, reflexió i avaluació que és donarà durant el transcurs de tot el projecte, així com quan es finalitzi per tal anar comprovant i modificant si es necessari  el contingut o realització del mateix. L’avaluació final ens ajudarà ha fer una valoració dels objectius aconseguits, de la realització, materials emprats, temps, organització temporal  etc. també ens ajudarà per realitzacions de projectes futurs.

Una bona practica no implica canvi ni innovació, simplement es tracta d’una acció educativa de qualitat, no té perquè ser una acció nova ni complexa, es pot tractar d’una rutina ben realitzada com d’una activitat motivadora per als infants. La bona pràctica ho és perquè té una coherència una funcionalitat educativa que és du a terme amb èxit.

He relacionat la bona pràctica amb l’avaluació perquè malgrat, per exemple,  una acció tan quotidiana com una rutina no necessita un seguiment teòric  o de documentació tan fil parranda com altres pràctiques educatives, crec que totes les accions que se realitzen en un centre necessiten una reflexió i valoració de la seva  intenció,realització i finalitat, per tal de ser conscients dels seus punts forts i febles , per tal de donar la millor resposta a les necessitats dels infants.

És bàsic i necessari que totes les accions educatives que realitzem tinguin una coherència, una cohesió en relació a la tasca a realitzar i  una adequació per tal d’assegurar l’èxit i la seva bona funcionalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario